Presented at App Innovation Circle – Xamarin

On 5th October 2018, I got a chance to represent Microsoft India and train Microsoft customers on Xamarin for the full day. The agenda of the event looked like this :

 

Schedule Item​ Duration
09:00 AM to 09:30 AM​ Mobile app development choices 30 mins​
09:30 AM to 09:45 AM Introduction to Xamarin​ 15 mins​
09:45 AM to 10:45 AM​ Introduction to Xamarin – Native 1 hour​
10:45 AM to 11:00 AM​​ Break​ 15 mins​​
11:00 AM to 12:00 PM​ Hands On – Weather App (Xamarin Native)​ 1 hour​
12:00 PM to 01:00 PM Introduction to Xamarin Forms​ 1 hour​
01:00 PM to 02:00 PM​ Lunch​ 1 hour​
02:00 PM to 03:00 PM Hands On – Weather App (Xamarin.Forms)​ 1 hour​
03:00 PM to 03:30 PM​​ Mobile DevOps and challenges​​ 30 mins​​
03:30 PM to 03:45 PM Introduction to Visual Studio Team Services (VSTS)​ 15 mins
03:45 PM to 04:00 PM​ Introduction to Visual Studio AppCenter 15 mins​
04:00 PM to 04:15 PM​ Break​ 15 mins​​
04:15 PM to 05:00 PM​ Hands On – Mobile DevOps using AppCenter for Weather App​ 45 mins​​

 

Demos used in these sessions can be found here and here. I want to thank all the participants and the organizers from Microsoft for making this a successful event.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *